Prylbytardag 25 november, Rosa Huset

25 november 11.00–14.00 
Rosa Huset, Älvgatan 53B i Mora
Har du också tröttnat på köp-och-släng-trenden? Var med på vår prylbytardag. Kanske kan du byta till dig årets julklappar alldeles gratis?
Vad kan du byta?
På Prylbytardagen byter vi grejer, inte kläder. Max fem saker, som kan bäras av en person, kan lämnas in och bytas mot nya.
Exempel på kategorier:
Köksprylar, inredning, julsaker, barngrejer, sport & fritid,
verktyg, nyare böcker, smycken m.m.
Gratisbord för sladdar, laddare, mobil- och datortillbehör.
Hur går det till?
Vid inlämning får du en biljett per pryl. Den kan du sedan byta till dig något annat för. Det som blir över lämnar vi till second hand.
Välkomna att byta grejer med varann!
  • Tänk på att sakerna ska vara i fint skick och rena. Kolla att inga delar saknas och att all elektronik fungerar.
  • En biljett per inlämnad sak kan bytas mot något nytt. Saker som hör ihop räknas som en pryl, t ex om du har flera tallrikar av samma sort.
  • Du får inte tillbaka de prylar du skänkt som inte valts av någon – dessa skänks till second hand-verksamhet där vinsten går till välgörande ändamål.
  • Utöver de prylar som ingår i bytet kan man lämna sladdar och laddare, mobil & datatillbehör och mobilfodral till vårt skänka-bort-bord. Många har gamla varianter på laddare hemma och det finns de som söker efter en viss modell för att kunna ha kvar sin gamla mobil eller hitta rätt förlängningssladd. Märk gärna upp vilken modell tillbehöret är avsett för.

Observera att vi EJ tar emot följande:

Skönlitteratur och faktaböcker som är äldre, tidningar, kläder, skor, filmer, skivor, elektronik som TV, dvd, mp3, små prydnadssaker (till exempel souvenirer) som inte är av påsk/jul/adventtyp, bilbarnstolar, babyskydd, babysaker- och plastleksaker äldre än från 2013, cykelhjälm och ridhjälm, enstaka bestick/kopp/fat och inte leksaker från snabbmatsrestaurang eller motsvarande värde.

Läs mer på https://www.naturskyddsforeningen.se/inspiration-tips-och-verktyg/byt-prylar-med-varandra-pa-en-prylbytardag/

Varmt välkomna!