Mångfaldens trädgård

Bild med rubriken "Mångfaldens trädgård", skördekorg full av grönsaker och logotyper från Naturskyddsförening Mora och Arvsfonden med förtydligande om att projektet bedrivs med medel från arvsfonden.

Naturskyddsföreningen Mora har från Arvsfonden beviljats medel i tre år till en trädgård inspirerad av skogen. Projektet kommer genomföras i ett brett samarbete med många olika organisationer.

På denna sida och dess undersidor samlar vi information relaterat till projektet.

Från pressmeddelandet:

– Idén till en skogsträdgård i Mora kom efter ett års studier på Ölands folkhögskola, som inspirerade mig att se om det fanns möjlighet till ett projekt på hemmaplan, berättar Lisa Goude, projektledare. Jag är så tacksam att Naturskyddsföreningen nappade. 

I en gemensamt skapad ätbar skogsträdgård får deltagarna på ett kreativt och roligt sätt nya kunskaper tillsammans. Trädgården kan bli ett skyltfönster och en ögonöppnare för hur mycket ätbart vi faktiskt kan odla. 

Syftet är att öka självförsörjningsgraden, matberedskapen, den biologiska mångfalden, de ekologiska kunskaperna och sprida idén om ätbara trädgårdar ut i samhället.  

Läs hela texten på inlägget om projektbidrag till Mångafaldens trädgård.

Uppstart och intresseanmälan

Planen är att starta lite smått med en studiecirkel i höst (start 12 okt), men projektet drar igång på allvar den 1 januari 2024. Kontakta gärna Lisa om du är intresserad av att delta i projektet: elvi.gustavsson@gmail.com 070-464 63 90.

Affisch studiecirkel  Mångfaldens trädgård